3 markante vrouwen over stijl, het leven en ouder worden

14 juni 2017
730

Ook al zijn we inmiddels zelf ook de trotse bezitters van een flinke portie levenservaring, het blijft leuk en inspirerend om te horen hoe anderen naar het leven kijken. Voor dat extra zetje om het over een andere boeg te gooien, of juist het vinden van herkenning in een gelijkgestemde. Eerder schreven we bijvoorbeeld over de balletlerares Sheila Rozan en over Wang Deshun, die op zijn 80e zijn debuut maakte op de catwalk.

Man Repeller Magazine interviewde drie markante vrouwen over de levensfase waar ze zich nu in bevinden. Zij vertellen hoe zij tegen het leven aankijken, hoe zij jong blijven van lijf en geest en wat ze daarin belangrijk vinden. Ter inspiratie zetten we een paar van hun mooie uitspraken op een rij.

Emily Lemer, 77

Man Repeller - Emily Lemer

© Edith Young

De kleurrijke Emily was gedurende haar 36-jarige carrière stewardess en vloog veel naar Europa en het Midden-Oosten. Zij kijkt met veel plezier naar het leven en heeft ouder worden nooit als een obstakel gezien.

Over ouder worden zegt Emily:

Het is niet erg om ouder te worden. Ik probeer in het hier en nu te blijven en mij bezig te houden met mijn agenda. Bijvoorbeeld met hoeveel balletvoorstellingen ik kan bezoeken deze maand. Ik heb elke avond wel wat te doen en ik voel daar mij geweldig bij.

Als advies kan ik meegeven om jong van geest te blijven. Ga niet in een denkpatroon zitten van 'oud-zijn'. Ga uit met de jonge mensen, met nieuwe mensen! Ik kan me niet voorstellen om elke week met hetzelfde groepje mensen te gaan eten. Wat heb je elkaar dan nog te vertellen?

Haar zicht op het leiden van een goed leven bevat het toverwoord: balans

Ik ken mensen die 14 uur per dag werken, maar dat is niet de manier. Wat is succes? Financieel succes? Het is helemaal niet nodig om voor je 30ste al een miljoen op de bank te hebben staan. Zorg ervoor dat je een balans creëert tussen geld om van te kunnen leven en plezier te maken. Je hebt een leven nodig, plezier nodig. Vind je ziel.

Barbara Flood

Man Repeller - Barbara Flood

© Edith Young

Lees ook:  De verjaardag van Boeddha

Babara werkte als model voor modehuizen als Donna Karan, Calvin Klein en Oscar de la Rente. Zij heeft een nuchtere kijk op het leven. Mede doordat zij 16 jaar geleden borstkanker heeft gehad, is ze enorm bedreven in de kunst van leven in het nu.

Barbara over leeftijd:

Ik doe niet aan leeftijd. Als je je leeftijd noemt, dan hangen mensen daar altijd het seniorenkaartje aan. Maar als je gewoon bent wie de bent, dan maakt je leeftijd niets uit.

Voeg wat glitter toe aan je leven:

Het is belangrijk om hier en daar wat glitters toe te voegen aan je outfit. Als ik glitters draag dan maakt dat mij blij. Ik voel mij dan net Ginger Rogers of Fred Astaire. Glitters brengen je persoonlijkheid naar boven.

Over zware periodes in het leven:

Ik heb 16 jaar geleden borstkanker gehad. Er zullen je dingen overkomen die je niet had gewild; je lichaam verandert erdoor. Zolang het maar in je hoofd goed zit. Het is zoals Scarlett O'Hara het ooit zei: "I'll think about it tomorrow." Zo sta ik ook in het leven. Ik denk er morgen wel over na, of volgende week.

Beatrix Olst, 77

Man Repeller - Beatrix Olst

© Edith Young

Beatrix verhuisde met haar man in 1975 vanuit Duitsland naar New York. Zij is inmiddels gescheiden, maar heeft geen spijt. Daarvoor is het leven veel te kort! Beatrix staat nuchter in het leven en vindt het belangrijk om goed voor haar lichaam te zorgen.

Over spijt zegt Beatrix:

Als ik een advies aan mijn jongere zelf mag geven, dan zou ik zeggen: wees onbevreesd, maar blijf op je hoede. Volg je instinct en heb nergens spijt van. Spijt brengt je nergens, maar zorg ervoor dat je je fouten niet herhaalt.

Je lichaam is je huis:

Zorg goed voor je lichaam. Eet gezond. Ik ben opgegroeid op een boerderij en at geen suiker. Weet wat je wel kan eten en wat je beter kunt laten staan. Als je te veel vlees, suiker en koffie naar binnen werkt en je begint je ziekig te voelen, dan kan je ervan uitgaan dat je niet goed functioneert. Je lichaam is het enige huis dat je bezit en jij bent de enige bewoner. Zorg ervoor dat dat een fijne plek is om te zijn.

Vernieuw jezelf:

Ik vind het leuk dat je jezelf kunt vinden met kleding. Jonge mensen worden overspoeld met beelden over hoe ze eruit moeten zien en wat ze zouden moeten kopen. Maar je zal er niet uit komen te zien als de vrouwen in de bladen, plus de meeste tienermeisjes kunnen zich geen schoenen van 1.500 dollar veroorloven! De kunst is om jezelf te vernieuwen met kleding. Spreek af met je vriendinnen. Zoek uit wat je goed staat en vind jezelf.

Anderen lazen ook: 50+ vrouwen voelen zich gemiddeld 13 jaar jonger

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down