12 redenen waarom het heel bevrijdend is om 57 te zijn

16 december 2016
229
50 worden bevrijdend

Mirjam vond de jaren in aanloop naar haar 50e verjaardag ronduit vreselijk. Elke vezel in haar lichaam protesteerde tegen de naderende mijlpaal, zowel metaal ("het besef dat je de tweede helft in gaat vond ik op dat moment niet bijster opbeurend") als fysiek ("er kraakt iets...hé, dat is mijn knie!").

Maar ja, de verjaardagen komen en gaan. "Je realiseert je dat je er niet zoveel aan verandert. En dat het leven eigenlijk ook helemaal niet zo anders is. Mentaal voel ik me nog 36. Maar wat wel leuk is: ouder worden is op een aantal punten ook heerlijk bevrijdend!"

Herkenbaar?

1. Mensen verwachten niet meer dat ik goed kunt dansen, dus op de dansvloer kan ik gewoon doen wat ik wil.

2. Het is een stuk makkelijker om (vaak) om mezelf te lachen.

3. De paar extra kilo's zijn juist fijn, want het werkt als een natuurlijk collageen om de rimpels een beetje op te vullen. Doe mij dus nog maar een stuk worteltaart!

4. Ik gaat op heel veel vlakken niet meer veranderen. Hebben anderen daar moeite mee? Pech gehad!

5. Veel Grote Beslissingen heb ik gehad: waar ga ik studeren (en wat?)? Zal ik met hem trouwen? Hoeveel kinderen wil ik? Waar gaan we wonen? Wat wil ik worden? Nu is er tijd om te focussen op de mooie en kleine dingen van het leven.

6. Ik heb eindelijk een goed excuus als ik mijn bril/ sleutels/ tas/ boodschappenlijst/ ..  voor de tiende keer die dag niet kan vinden. Ik weet ook dat er voor wat betreft dit fenomeen geen verbetering meer gaat optreden.

Lees ook:  7 redenen waarom ik (héél) blij ben dat ik geen 25 meer ben

7. Ik hoef geen reden meer te verzinnen als ik gewoon vroeg naar huis wil. Eerder als ik na twaalven nog steeds van de partij ben...

8. Jongere mensen vinden het leuk om me uit te leggen hoe Instagram of Snapchat werkt (10 jaar geleden vonden mijn kinderen het nog suf als ik niet wist hoe Facebook in elkaar zat...)

9. Even een dutje tussen de middag? Yes please!

10. Ik doe niet meer mijn best om er jonger uit te zien. Sowieso trapt niemand daar nog in, maar er gewoon 'goed' uitzien voelt ook vele malen beter!

11. Ik weet inmiddels dat voor elk onderzoek dat roept dat iets slecht voor je is (Brood! Melk! Suiker!) er binnenkort weer een ander onderzoek komt dat zegt dat het allemaal wel meevalt. Dus ik eet gewoon waar ik zin in heb.

12. Mijn kinderen koken het kerstdiner. Waar ze dat geleerd hebben is voor mij nog steeds de vraag, want in mij schuilen vele verborgen talenten, maar koken hoort daar echt niet bij (ook dat weet ik inmiddels met grote zekerheid na 57 jaar).

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings