10 bijzondere locaties waar je kunt slapen onder de sterren

2 juli 2017
946

Altijd al eens willen slapen onder de sterrenhemel? De gelukkigen die afgelegen wonen kunnen in hun achtertuin liggen, anderen moeten op pad om de lichtvervuiling te vermijden. Er zijn veel mooie plekken op aarde waar je bedden onder de sterrenhemel vindt. We zetten een paar van de meest bijzondere locaties op een rij. Sommige om van te dromen (want: heel ver weg of alleen een optie als je de loterij wint), andere juist dicht bij huis. 

1. De sterrenkubus, Bossem (Twente)

Op het erf van het eeuwenoude familiebedrijf van de familie Rerink is het goed toeven. De kubushuisjes hebben een telescoop om de sterren van dichtbij te kunnen bewonderen. Als je 's avonds in je hoogslaper gaat liggen zie je de sterrenhemel vanuit je bed. Je kunt ook de sterrenkijker gebruiken!

Voor meer informatie: bossem.nl

Sterren 23 Sterren 24

2. Een Mongoolse yurt, Texel

De yurt is een grote ronde tent die zijn oorsprong vindt in Mongolië. De yurt is zeer ruim en van alle gemakken voorzien. In het midden van de tent is een koepel geplaatst, vanwaar je de sterrenhemel kunt aanschouwen.

Voor meer informatie: texelyurts.nl

3. Kakslauttanen, Finland

Misschien wel de meest bekende van allemaal: de glazen iglo's in Finland. Vanaf je zachte bed kan je naar de sterrenhemel kijken en wie weet zie je hier zelfs het Noorderlicht!

Voor meer informatie: kakslauttanen.fi

Sterren 1 Sterren 2

4. 7th Room Treehotel, Zweden

Dit is een bijzonder hotel voor natuurliefhebbers. Op 10 meter hoogte is een boomhut gebouwd waar de meeste muren van glas zijn gemaakt. In het midden, tussen de kamers, ligt een net, waar je op kunt liggen om de sterren te bekijken.

Lees ook:  Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

Voor meer informatie: treehotel.se

Sterren 3 Sterren 4

5. Lion Sands Game Reserve, Zuid-Afrika

In de categorie droomlocaties scoort deze hoog. Midden in dit Zuid-Afrikaans natuurreservaat staat een aantal plateaus hoog boven de grond. Een soort hotelkamer zonder muren (behalve bij je badkamer) of een dak. In dit deel van de wereld is de sterrenhemel zeer intens, het is alsof je onder een ragfijne deken van sterren ligt.

Voor meer informatie: lionsands.com

Sterren 5 Sterren 6

6. The Starlight Room, Italië

The Starlight Room is een kamer op ski's en bevindt zich middenin het Dolomietengebergte. In deze cabine van glas kun je de omgeving helemaal in je opnemen. De kamer is voorzien van een bed en een kachel (geen overbodige luxe wanneer er sneeuw ligt..). De ski's onder de 'kamer' zijn - gelukkig - ter decoratie, wees niet bang dat je halverwege de nacht opeens de helling afglijdt. Op dit moment kun je de Straight Room niet meer huren - het was een eenmalig initiatief - maar wellicht dat ze dit bijzondere plan het volgende seizoen nieuw leven inblazen.

Sterren 11 Sterren 12

7. Natura Vive Skylodge, Peru

Alleen voor avonturiers zonder hoogtevrees! Aan de rand van een klif hangt een glazen buis waarin je nacht kunt doorbrengen terwijl je uitkijkt over de Heilige Vallei. Om hier te komen moet je 400 meter klimmen of een uitdagende route met ziplijnen trotseren.

Voor meer informatie: naturavive.com

Sterren 13 Sterren 14

8. Manta Underwater room, Indische oceaan

Dit eigen drijvende kamer op zee bij het eiland Pemba. Hiervoor is het prettig als je eerst de loterij wint, maar tot die tijd is het heerlijk om er van te dromen. Het ligt zo'n 250 meter van de kust, je hebt een bootje om bij de kamer te komen. Vanuit de kamer onder de waterspiegel heb je spectaculair zicht op het zeeleven, maar op het dak staat ook een bed, zodat je kunt kiezen: slapen onder water of slapen onder de sterren.

Lees ook:  Wat te doen in Londen?

Voor meer informatie: themantaresort.com

Sterren 15 Sterren 16

9. PurePods, Nieuw-Zeeland

Ook deze accommodatie is voor mensen die wel in zijn voor een beetje avontuur. Elke cabine staat namelijk op zo'n 1 kilometer afstand van de plek waar je je auto moet parkeren. Van de gastheer of -vrouw krijg je vervolgens instructies mee om - door het bos - de cabine te bereiken. Deze instructies moet je goed bij je houden, aangezien er in het bos niets staat aangegeven. Het glazen dak heeft je schitterend uitzicht op de sterrenhemel.

Voor meer informatie: purepods.com

Sterren 19 Sterren 20

10. Oasis, slapen waar je maar wilt!

Oasis is een tent, waarin je comfortabel onder de sterrenhemel kunt slapen. Dit exemplaar is namelijk doorzichtig. De foto's suggereren dat in dit ingenieuze ontwerp je niet naar binnen kunt kijken, maar alleen naar buiten. Voor zover wij weten is de tent nog niet te koop, maar wil je deze tent graag hebben houd dan de website even in de gaten: puzero.eu

Sterren 21 Sterren 22

Zoek je het liever dichterbij huis? In Buitenhotel De Vreemde Vogel kan je slapen in een vogelhuisje! 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings